Äntligen är tjejerna här. Fyra härliga vänner gör sig iordning. Snart blir det Husaren.

Har en underbar helg. Imorgon kommer mamma hit. Det är au pairmöte och idag har jag träffat Danne, Johnny och Elin tidigare och imorse åkte Marie hem. Underbara helg. Hoppas det håller i sig. För nu ska det dansas!

Kram
Återfunnit gamle Lasse. Inser hur mycket jag saknat honom och hans gamla låtar. Jag har några låtar som får det att tåras lite i ögonvrån. Jag kan inte låta bli, det blir likadant varenda gång. Men vackert är det. Sannerligen. Me like. Det allra bästa är att han ger tröst när man är nere och stärker en när man är glad. Hans låtar funkar alltid men man hör dem oftast när man är lite depp eller när man städar... En artist vars texter jag verkligen hör och tar till mig. Ett sällsynt drag annars.

Just nu spelas Jag fattar ingenting från Daugava. Den skivan har jag inte hört lika mycket som de tidigare. Hade med den till USA, men det var de gamla godingarna som man oftast lyssnade på. Tiden i Boston är dessutom tiden före Spotify... Men just den här låten är gudomlig. Ja Lasse är verkligen en av mina husgudar. Han och Jöback förstås. Men Lasses låtar betyder mycket och jag känner att jag behöver höra dem mer igen för att inte förlora en epok i mitt liv. Många fina minnen tillsammans med dessa låtar. Underbart underbart och åter underbart!
Jag satt och pratade med R från jobbet. Han visste inte riktigt vad kitsch var så jag sökte och fann information på wiki. Billigt, osmakligt och skräp... Haha men jag gillar det, allt som oftast. Tack.


Kitsch är ett lånord från tyska eller jiddisch och syftar på konst eller hantverk av undermålig estetisk kvalitet.

 

Kitsch kan vara ett medvetet och ironiskt användande av ett överdådigt formspråk; exempel på kitsch i detta avseende var den svenska popgruppen Army of Lovers. Kitsch kallas även en inredningsform där föremålen inte nödvändigtvis harmoniserar med sin omgivning. Värderingen läggs snarare på det individuella föremålets egenskaper än på helheten i ett hem.


Ordet lanserades av konsthandlare i München på 1870-talet som term för billig och sötaktig konst. Så småningom har kitsch fått en allt vidare betydelse och omfattar nu konstnärliga uttryck av olika slag som karaktäriseras av dålig smak och försök att med hjälp av olika grepp väcka sentimentala känslor tex 'hötorgskonst' och veckotidningsnoveller. De senaste decenniernas omvärdering av populärkulturen har också inneburit en ny syn på begreppet.